19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Hříbková krémová polévka

Název Množství a jednotka
hřib sušený 2 hrsti
brambory 2 ks
malá cibule 1 ks
smetana ke šlehání 250 ml
mléko 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý den ve stejné vodě hříbky vaříme asi půl hodiny. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, polévku osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. VAříme, až jsou houby i brambory měkké. Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme dvě lžíce hladké mouky a připravíme růžovou zásmažku, kterou zalijeme studeným mlékem. Zásmažku vlijeme do polévky, necháme povařit a hotovou polévku zjemníme kelímkem šlehačky. Prohřejeme, pokud se nám zdá polévka "slabá", přidáme kousek masoxu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Rizoto s rajčaty

Postup: Rýži uvaříme doměkka - na jeden díl rýže dáme dva díly vody a vaříme na mírném... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na paprice

Postup: Kuře - můžeme použít celé naporcované kuře, kuřecí stehna, čtvrtky nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Postup: Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...